Koren

Aankomende evenementen
No data was found

Zangkoren

Een zangkoor waar Joodse en Jiddische liederen op het repertoire staan is een leuke, gezellige en sociale plek om op een informele manier mensen te ontmoeten met dezelfde achtergrond en/of interesses. Wij hebben een paar van deze koren uitgelicht, er zijn er vast nog meer in andere plaatsen waar andere LJG’s gevestigd zijn!

Hebrew Groove

De talentvolle dirigent van Hebrew Groove, Noam Vazana,  bewerkt Israëlische popmuziek tot groovy piano-arrangementen waar je blij van wordt.  Songteksten zijn getranscribeerd, zodat je geen Hebreeuws hoeft te kennen om mee te doen. Ze repeteren in de LJG-Amsterdam.

Renanim

Zangkoor Renanim heeft een missie, namelijk om, samen met andere Rénanim-koren, het Joodse muzikale erfgoed meer bekendheid geven. Het repertoire omvat daarom een uitgebreide verzameling Joodse muziek uit alle windstreken. Wat ontzettend leuk is, is dat twee maal per jaar de Rénanim koren uit Frankrijk, België en Nederland bij elkaar komen om te zingen en een goede tijd te hebben. Kennis van de talen is geen vereiste. Repetities zijn in de LJG van Amsterdam of Utrecht.
 

Hejmisj Zain

Bij zangkoor Hejmisj Zain zing je af en toe in het Hebreeuws of Ladino, maar het Jiddisch voert toch de boventoon. Hejmisj Zain is een niet religieus, gemengd koor dat de Jiddisje taal en cultuur levend wil houden. Repetities zijn in de LJG-Amsterdam.

Meer over Hejmisj Zain

Koor Sjier Chadasj

Sjier Chadasj, Hebreeuws voor ‘nieuw lied’, is het koor van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam. Naast het zingen tijdens de sjoeldiensten, neemt Sjier Chadasj deel aan muzikale en culturele evenementen, zowel binnen als buiten de gemeente. 

Meer over Sjier Chadasj

Al Naharot

Ivrietkoor Al Naharot wil bruggenbouwer zijn tussen culturen. Voornamelijk worden hoopvolle Israëlische liederen in het Ivriet gezongen. Leden wonen met name in de regio Dordrecht. Op dinsdagavond wordt gerepeteerd in de Dijksynagoge in Sliedrecht.

Meer over Al Naharot